Barnsängen – En väsentlig del i barnrummet

barnsäng i barnrum

Alla barnrum har förmodligen en säng om man nu som barn inte sover någon annan stans. Har man det inte ännu så kommer man förmodligen för eller senare att ha sin egen säng och sova i sitt egna rum. Även om man skulle dela rum med ett syskon så kommer man ha sin säng att sova i.

Med det sagt vill jag påstå att barnsängen är en väldigt väsentlig del i barnrummet och att den kan användas till mer än att bara att sova i.

När jag var lite minns jag att jag lekte med barbiedockor i sängen. Det var en skön plats att sitta och man kunde använda täcket för att ändra landskapet lite även om min bror var mycket bättre på att utnyttja detta.

Min bror började väldigt tidigt att leka med bilar i sängen. Täcket böjde han upp så det blev som små gångar in och sen lekte han det var både garage och tunnlar. I alla fall under en tid bestod mycket av leken i sängen. Kanske tyckte han det var lite mysigt också.

Idag finns det väldigt roliga barnsängar att köpa. Det finns juniorsängar som ser ut som små skepp, bilar eller flygplan. Inte för att barn behöver hjälp med fantasin men detta gör det garanterat lättare att leka i sängen eller runt sängen där sängen på något sätt stor i fokus kring leken.

Det finns även barnsängar som små loftsängar som är drygt en meter höga. Under sängen kan du ha en koja med härliga filtar och kuddar och dessutom använda en del av utrymmet till förvaring av leksaker. I den övre delen sover du och detta är som gjort för att vara ett slott. Vissa av dessa loftsängar för barn har t.o.m. rutschkana ner för att snabbare och lättare ta sig ner. Detta är också något som kan användas för lek.

Du kan besöka en hemsida inriktad på barnsängar och få en hel del inspiration och tips på hur kan göra det hemma hos er.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s