Piffa upp köket och vardagsrummet för under 1000kr

soffkuddar

Att städa igenom sin bostad och samtidigt ta fram lite ny dekoration är väldigt underskattat. Att förnya sig med hjälp av vissa inredningsdetaljer gör att man kan få en ny energi i rummet som lyfter dig varje gång du går in där.

Detta behöver givetvis inte innebära att det blir dyrt på något sätt. Det finns väldigt smarta detaljer du kan byta ut utan att det springer iväg till löjligt mycket pengar. Generellt sätt är tyger väldigt bra att jobba med då de ofta tar upp väldigt stora ytor och ger därför en ny känsla.

Gardiner är ett sådant exempel och även om nya gardiner givetvis kan kosta ganska mycket så finns det även billigare att köpa. Är du dessutom lite händig med en symaskin så kan du alltid köpa tyglängder och fixa grovarbetet själv.

Dukar är också något som du kan titta på. Många dukar till köksbord är inte speciellt dyra och på Hemtex hittar du förmodligen flera runt 200-300 kronor. En ny duk med en vas med blommor och något annat att dekorera med kan ge vilket kök som helst ett nytt liv.

Soffkuddar till vardagsrummet är ett annat exempel på där tyg kan ge stora skillnader. Har du tröttat på soffan så kan lite nya kuddar förändra hela upplevelsen och kanske slipper du känslan av att du borde köpa en ny soffa. Till kuddar finns det t.ex. färdiga överdrag att köpa som du bara trär över en befintlig kudde. Ett enkelt och billigt sätt att förnya sig lite med.

Andra saker som kan vara roliga att titta på är växter och blommor. Kanske har du någon antikbutik nära dig. Där kanske du kan gå ett varv och se om du kan hitta någon härlig detalj att komplettera med.

Låt fantasin sätta stoppet för dig. Jag har en vän som plockar härliga blad, någon kvist, ekollon, kastanjer och lite annat från naturen och dekorerar ett fönster tillsammans med några härliga blockljus. Det är ett exempel på hur du kan hitta saker ”gratis” för att piffa upp en hörna eller så. Tänk dock på att det finns en stor risk för att man drar med sig en och annan insekt in när man gör det så 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s